четвер, 27 червня 2024 р.

«Конституція моя, її хочу знати Я». Виїзна читальна зала

 Сьогоднішня виїзна читальна зала під відкритим небом була присвячена Дню Конституції України. Юним відвідувачам на центральному дитячому майданчику міста бібліотекарі Виноградівської бібліотеки-філії для дітей №2 запропонували правознавчу вікторину «Права та обов’язки в сюжетах казок», «Патріотичну майстерню» та перегляд літератури «Конституція – оберіг нашої державності».






















неділя, 9 червня 2024 р.

Для чого потрібні друзі? пізнавальний калейдоскоп


Незвичайнимпізнавальним та приємним було спілкування у Виноградівській дитячий книгозбірні  з маленькими вихованцями старшої групиКонвалія” ДНЗ №6. Галаслива так щаслива компанія радо ділилася своїми щирими розповідями про своїх друзів. Про те,  як знайти справжніх друзів маленьким користувачам було презентовано добірку цікавих дитячих книжечок,  а малювання портрета свого друга принесло справжню насолоду і дорослим і малятам

Шановні користувачі нашої бібліотеки!  Ми щиро вітаємо вас з прекрасним святом друзів!














 

середа, 5 червня 2024 р.

Улюблений конкурс усіх маленьких літераторів повертається!

1 червня, уже вдев’яте, стартував Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули». Змагання, традиційно, проводиться у двох вікових категоріях: читачі-учні (вихованці) 11 – 13 років і читачі-учні (вихованці) 14 – 18 років. А також у семи номінаціях: «Знайомтеся – це ми!», «Моя Україна: з вірою у Перемогу», «Природа – джерело натхнення та краси», «І в кожному із нас уже живе філософ!», «Моя майбутня професія», «Безмежний світ моєї уяви», «Далі буде? Ні, «далі» – вже є!». Умови до оформлення робіт, порядок проведення змагання та інші деталі можна знайти в положенні про Всеукраїнський дитячий літературний конкурс «Творчі канікули – 2024»


понеділок, 3 червня 2024 р.

«Янголята України» година пам’яті

 

4 червня в Україні вшановують пам'ять дітейякі загинули внаслідок збройної агресії російської федерації проти України. В рамках проведення щорічної акції “ Голоси дітей”  до Виноградівської бібліотеки-філії було запрошено вихованців старшої групи “Фіалка” ДНЗ №6  на годину пам'яті “ Янголята України”.

Діти переглянули відеоролик,  висловлювали свої думки та почуття,  хвилиною мовчання вшанували пам'ять маленьких українців. А фігурки білих ангелів,  що стали символом перерваного життя,  розташували на пагінцях молодого деревця на дитячому майданчику свого садочка.
















Майстерня радості /до Міжнародного дня захисту дітей/

Щороку 1 червня відзначається чудове свято Д и т и н с т в а . В цей день бібліотекарі Виноградівської дитячої книгозбірні запросили до своєї майстерні радості діток, які були присутні на площі Миру на святі для малечі та родини.
Діти з радістю малювали на білому картоні нитками і голкою, розфарбовували гіпсові фігурки, виготовляли із солоного тіста сувенірні вироби. Спектри дитячих усмішок виражалися у веселих смайликах, які створювали гарний настрій батькам, адже вони були зроблені з любов’ю.