середу, 28 вересня 2016 р.

«Роль і місце бібліотеки у формуванні національної свідомості юних користувачів» семінар бібліотечних працівників

    22 вересня в Виноградівській РДБ пройшов семінар для бібліотечних працівників з питань національно-патріотичного виховання дітей та молоді. 
Програма семінару була насиченою:
  • - консультації "Героїко-патріотичне виховання як фактор консолідації українського суспільства», «Патріотичне виховання дітей: виклики часу і завдання бібліотек»;
  • - презентація «Інформаційні ресурси бібліотек на допомогу розвитку ідей національної єдності та патріотизму в умовах військової загрози»;
  • - огляд- вернісаж поглядів «Книги про події, які сколихнули Україну і весь світ»;
  • - зустріч з волонтером "Руху підтримки закарпатських військових м.Виноградів" О.О.Гал
  • - креатив лабораторія «Бібліотеки виховують патріотів: ділимось досвідом»









вівторок, 27 вересня 2016 р.

"Дарунок дитячих сердець" презентація Альманаху дитячої творчості

   З нагоди відзначення Всеукраїнського дня бібліотек у Виноградівській районній бібліотеці для дітей відбулася презентація д р у г о г о випуску Альманаху дитячої творчості "Дарунок дитячих сердець", в основу якого ввійшли твори дітей- учасників ІІ Районного конкурсу дитячої літературно-художньої творчості "Світанкові роси". Альманах було видано за фінансової підтримки депутата Закарпатської обласної ради Владіслава Поляка у друкарні ФО-П Т.В.Дуюнова в м.Харків  накладом 80 примірників. Альманах ще раз засвідчив, що наші діти живуть за покликом серця, що у їх душах живе потяг до прекраснорго, що виражається у красному письменстві, слові та малюванні.
Музичним дарунком для всіх присутніх були щирі, запальні та колоритні пісні у виконанні талановитої родини Василя Тарная.
   



















четвер, 22 вересня 2016 р.

"Миру бажаємо людям усім" Акція миру

21 вересня – світ відзначає Міжнародний День Миру. Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. Але відбулися різкі зміни…Бібліотекарі РДБ та учні 1-х класів ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 провели патріотичну акцію «Миру бажаємо людям усім». Вони роздавали перехожим символічних «Голубів миру», які принесуть мир та спокій нашій Батьківщині, припинять кровопролиття щоб спокій запанував у душах та серцях людей.











вівторок, 6 вересня 2016 р.

Презентація Альманаху "Дарунок дитячих сердець"

Виноградівська районна бібліотек для дітей

м.Виноградів,
вул.Миру, 11
для отримання додаткової інформації
Любка Й.Й. , тел..0978060101
e-mail: vin-rdb@ukr.net
27.09.16 о 10.00 к.ч.

Презентація Альманаху дитячої творчості
 «Дарунок дитячих сердець»
Прес-реліз

     Вийшов з друку другий випуск Альманаху дитячої творчості талановитих дітей Виноградівщини.

   Талант завжди родом із дитинства. Діти народжуються з могутнім індивідуальним творчим потенціалом, ресурсом творчих можливостей, здатністю до творчих дій, можливістю творити.
     Бібліотеки Виноградівщини прикладають багато зусиль, щоб віднайти творчі зернини у дітей та створити максимально комфортні умови для творчого розвитку юного покоління. Результатом цього став Районний конкурс дитячої літературно-художньої творчості «Світанкові роси».      Віра в себе, свій талант, можливості творити – основне завдання Конкурсу. 
    В основу Альманаху ввійшли творчі роботи дітей, що були представлені на ІІ Районному конкурсі дитячої літературно-художньої творчості «Світанкові роси», який проходив на весні цього року.
    Видання такого Альманаху можна назвати знаковою подією в житті дітей району та публічних бібліотек і  приурочене Всеукраїнському дню бібліотек.
   

Чекаємо всіх бажаючих долучитися до такої радісної події у дитячій книгозбірні

четвер, 1 вересня 2016 р.

"Щоб у серці жила Україна: до 25 річчя Незалежності України"

    Свято 1-го вересня дня учнів 5-го класу Виноградівської ЗОШ №2 продовжилося у районній бібліотеці для дітей, куди їх запросили на перший урок "Щоб у серці жила Україна: до 25 річчя Незалежності України". Для дітей бібліотекарі підготували історичний екскурс "Україно, земле моя!", перегляд соціального відеоролика «Країна починається з тебе» та ігротеку "Мій сонячний дім - моя Україна"