неділю, 29 березня 2015 р.

"Журавлики- веселики:обереги нашого краю"

Наші часи позначені небувалим зростанням інтересу до проблем вітчизняної історії, витоків національної культури, до непересічних досягнень минулого. А в звичаях та обрядах - мудрість народна, яка віками збагачувалась із покоління в покоління, і в усі часи поганою вважалася та дитина, яка не берегла традицій батьків. Обереги - наші давні і добрі символи, коріння яких сягає глибини століть. Важливо аби діти знали про них та шанували їх. Тому
один із днів Тижня дитячого читання був присвячений народознавчій тематиці. Юним читачам була запропонована фольк-мандрівка "Журавлики- веселики:обереги нашого краю".
 Під час мандрівки діти познайомилися з українськими оберемами. з легендами про калину, вербу, рушник та залюбки брали участь у вікторинах.







середу, 25 березня 2015 р.

"Як Зайчик Білявчик знову Русявчиком став"

Третій день Тижня дитячого читання був присячений казці. В цей день бібліотекарі підготували для маленьких читачів бібліотеки лялькову виставу "Як Зайчик Білявчик знову Русявчиком став"






вівторок, 24 березня 2015 р.

"Книга просить на гостини, в неї свято - іменини"


20 березня в Виноградівській районні бібліотеці для дітей стратував Тиждень дитячого читання "Книга просить на гостини, в неї свято - іменини". Протягом тижня юні користувачі отримають багато корисної інформації, здійснять своєрідну мандрівку до неосяжного всесвіту цікавих та корисних книжок. Розпочався Тиждень літературно-розважальною програмою "Як на книжкові іменини..."








понеділок, 16 березня 2015 р.

"Моя Карпатська Україна"

   У березні закарпатці відзначають річницю Карпатської України. Карпатська Україна виявилася єдиною державою, де невелика гілка українського народу проголосила свою незалежність і заявила про своє одностайне рішення жити державним життям. Утворення Карпато-Української держави стало прообразом створення української державності на всій території, проголошеній у 1991 році. І в цьому найбільша заслуга днів величі і трагедії Карпатської України у незабутнім березні 1939 року.
     Бібліотекарі дитячої біліотеки разом з  юними читачами аби вшанувати пам'ять загиблих героїв Карпатської України зібралися біля стелли у м.Виноградові, на якій викарбовані імена 13 семінаристів, які добровільно пішли захищати свій край і загинули на Красному полі під Хустом, Перед стеллою діти та бібліотекарі читали вірші, присячені тим героїчним дням.








вівторок, 10 березня 2015 р.

"Подорож до Книголенду"



   Дитяча бібліотека як та різнобарвна квітка, кожна пелюстка якої - це окремий відділ. Один від одного вони відрізняються не тільки кольором, але й змістом своєї роботи. Тому подорожі бо бібліотеки юних користувачів завжди цікаві та захоплюючі.